ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МАЙДАН-ВИЛЬСЬКИЙ КОМБІНАТ ВОГНЕТРИВІВ"

Код за ЄДРПОУ: 00293640
Телефон: (096)-703-84-98
e-mail: mvkvs@ukr.net
Юридична адреса: Хмельницька область, Шепетівський район, с.Михайлючка, вул.Островського, 3 Б
 
Дата розміщення: 19.04.2017

Річний звіт за 2016 рік

XI. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (у тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ); ВАТ "Майдан-Вильський комбинат вогнетривiв" почав свою дiяльнiсть як промислове пiдприємство з 1929 року . В 1963 роцi на пiдприємствi за рахунок державних капiталовкладень було проведено часткове технiчне та технологiчне переобладнання виробництва, а саме формувального вiддiлення та сушарок. За рахунок переобладнання збiльшено випуск вогнетривiв загального користування до 60 тис.тон. на рiк. За цiєю технологiєю комбiнат вогнетривiв працює до цього часу. В 2012 році змінено назву на Публічне акціонерне товариство "Майдан-Вильський комбинат вогнетривiв" на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 10.12.2012р.у (Протокол №2) на виконання вимог Закону України "Про акціонерні товариства".
В 2016 році Товариством було проведено рекуперацію димових газів – 1036,1 тис. грн , та проведено ремонт лінії формовки на суму - 1900,0 тис.грн
організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів; ПАТ "Майдан-Вильський комбiнат вогнетривiв" засновано вiдповiдно до рiшення Регiонального вiддiлення ФДМУ по Хмельницькiй обл. вiд 20.03.1996 року №315 шляхом перетворення державного пiдприємства Майдан-Вильський комбiнат вогнетривiв у вiдкрите акцiонерне товариство "Майдан-Вильський комбiнат вогнетривiв" вiдповiдно до указу Президента України "Про заходи щодо забезпечення прав громадян та використання приватизацiйних майнових сертифiкатiв" вiд 26.11.1994 року №699.
Дочірні підприємства ,філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи відсутні.
середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента; Середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб) - 147.
Середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб) -1
Чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб) - 0.
Фонд оплати праці – 7210,1 тис. грн. Розмір фонду оплати праці зріс у порівнянні із 2015 роком на 19,96 % у зв'язку з підвищенням рівня оплати праці. Середня заробітна плата в 2016 році по підприємству становила 4060 грн.
належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання; Емітент не належить до жодних об'єднань підприємтств.
спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності; Емітент не проводить спільної діяльності.
будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій; Пропозицiї щодо реорганiзацiї емiтента з боку третiх осiб не надходили.
опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо); Вiдповiдно до вимог закону України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 року №996ХIУ, затверджених Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, керуючись принципом послiдовностi ведення бухгалтерського облiку, в цiлях забезпечення єдиних постiйних принципiв, методiв, процедур при вiдображеннi поточних операцiй в облiку i складаннi фiнансової звiтностi. ПАТ "Майдан-Вильський комбiнат вогнетривiв" починаючи з 1 сiчня 2000 року перейшов i працює за новими нацiональними стандартними бухгалтерського облiку, за новим планом рахункiв. Так: - оцiнку запасiв (матерiалiв, сировини, палива) комплектуючих виробiв при вiдпуску в виробництво або при iншому вибуттi здiйснює по методу середньовиваженої собiвартостi; - нарахування амортизацiї на основнi засоби пiдприємство проводить по методу зменшення залишку, встановивши при цьому норму амортизацiї по ставках передбачених ст.8 закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємств"; - враховує матерiальнi активи, з строком використання бiльше одного року та вартiстю менше 2500 грн., нарахування амортизацiї по таких активах здiйснює методом зменшення залишку по нормi амортизацiї 100% в розрахунку на календарний рiк, незалежно вiд строку експлуатацiї, вiдображає в складi оборотних ТМЦ на рахунках класу "запаси".
основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Предметом дiяльностi товариства є: - виготовлення та реалiзацiя виробiв керамiчних тугоплавких, легкоплавких, теплоiзоляцiйних, заповнювача напiвкислого. - видобуток та реалiзацiя глини вогнетривкої та її супутнiх матерiалiв -виробництво продукцiї промислового та культурно-побутового призначення, пакувальних матерiалiв, товарiв народного споживання, будiвельних матерiалiв.
основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування; Проведена реконструкція шестикамерної та сімнадцятикамерної тунельних сушил на суму – 532,0 тис.грн.
Закінчено проект по рекуперації димових газів на суму – 1036,1 тис. грн.
Закінчується проект реконструкції відділення формовки, а саме закупка нового обладнання:
вакуумний лєнтпрес на суму – 2275,0 тис. грн.;
автомат укладчик на суму – 1998,0 тис.грн.
Закінчене будівництво залізниці вартістю – 3796,0 тис.грн.
Проведено ремонт бані на суму – 524,0 тис.грн.
Проведено ремонт доріг загальною вартістю – 3216,0 тис. грн.
Для збільшення випуску продукції планується закупка 300 вагонеток сушильних на суму – 1506,0 тис.грн.
правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами, зокрема всі правочини, укладені протягом звітного року між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку. За цими правочинами зазначаються: дата, сторони правочину, його зміст, сума, підстава укладання та методика ціноутворення, застосована емітентом для визначення суми правочину та за необхідності інша інформація; д/н
основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, у тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення; Знос основних фондiв становить 38,36 %
. В 2016 році відбулося значне зростання основних фондів. В зв’язку зі застарілим обладнанням було використано 3227 тис . грн. на капітальний ремонт власних коштів підприємства. Також для ритмічної роботи підприємства було взято в фінансовий лізинг з подальшим викупом транспортних засобів на суму 4038 тис.грн та закуплено обладнання на суму 1626 тис . грн. Відчуження активів за останні п’ять років по даному підприємстві не відбувалось.
Основні засоби знаходяться за адресою : Хмельницька обл..,Шепетівський р-н,с. Михайлючка вул. Островського , 3 –Б.
проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень; Основним фактором впливу на дiяльнiсть пiдприємства є фiнансово-економiчний (неплатоспроможнiсть пiдприємства). А також виробничо-технiчний (високий процент зносу основного технологiчного обладнана, застарiлi технологiї). Тiльки змiни в податковому законодавствi та в законодавствi щодо вiтчизняного виробника можуть суттєво вплинути на дiяльнiсть емiтента.
факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства; За звiтний перiод Товариством не було сплачено штрафних санкцій .
опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента; Для фiнансування дiяльностi пiдприємство користуєтся запозиченими ресурсами - фiнансовою допомогою.
вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів; Пiдприємство працює за короткотермiновими, разовими договорами, невиконаних договорiв немає.
стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому); Стратегія подальшої діяльності ПАТ «Майдан – Вильський комбінат вогнетривів» на 2016 рік полягає в тому, що планується технічне та технологічне переозброєння товариства . Під технічним переозброєнням передбачено заміну технологічної лінії виробництва, що в подальшому дасть змогу випускати більш розширений та більш якісний асортимент продукції. Дана технологія дозволить зменшити затрати енергетичних ресурсів та поліпшити умови праці, а також модернізувати частину ручної праці. Крім того планується будівництво нового цеху по випуску клінкерної цегли за технологіями західних країн, потужністю 15 млн. випуск на рік з застосуванням місцевих сировинних матеріалів.
опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік; Товариством в 2016 році було здійснено власними коштами геологогічний супровід запасів Хмелівської ділянки Майдан-Вильського родовища на загальну суму 438.3 тис.грн.
судові справи, за якими розглядаються позовні вимоги у розмірі на суму 10 або більше відсотків активів емітента або дочірнього підприємства станом на початок року, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства, або судові справи, стороною в яких виступають посадові особи емітента (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається; Протягом 2016 року до Публічного акціонерного товариства «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів» не було застосовано жодних судових позовів.
інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі за наявності інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі. Данi вiдсутнi