ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МАЙДАН-ВИЛЬСЬКИЙ КОМБІНАТ ВОГНЕТРИВІВ"

Код за ЄДРПОУ: 00293640
Телефон: (096)-703-84-98
e-mail: mvkvs@ukr.net
Юридична адреса: Хмельницька область, Шепетівський район, с.Михайлючка, вул.Островського, 3 Б
 
Дата розміщення: 27.04.2016

Річний звіт за 2015 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

1. ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ
ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО “Майдан-Вильський комбінат вогнетривів” (далі «Товариство») є юридичною особою, створеною відповідно до законодавства України. Публічне акціонерне товариство “Майдан-Вильський комбінат вогнетривів ”, засноване згідно з рішенням регіонального відділення ФДМУ по Хмельницькій області від 20 березня 1996 року № 315 шляхом перетворення Державного підприємства «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів» у Відкрите акціонерне товариство «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів».
Товариство безпосередньо здійснює такі основні види фінансово-господарської діяльності:
- виробництво та реалізація виробів керамічних тугоплавких, легкоплавких, теплоізоляційних, заповнювача напівкислого, інших супутніх виробів
- видобуток, виробництво та реалізація глини вогнетривкої та її супутніх матеріалів, гіпсу, алебастру і ангідриту, виробів з цих матеріалів
- експлуатація родовищ та видобування глини та коаліну, пегматиту та іншої полевошпатової сировини та інших корисних копалин
- виробництво та реалізація будівельних матеріалів, виробів сантехнічного призначення, інших керамічних та будівельних виробів,
- оптова, дрібнооптова та роздрвбна торгівля будь-якими товарами, що не заборонені чинним законодавством України, у тому числі товарами народного споживання, продукцією виробничо-технічного призначення виробами з кераміки, корисними копалинами, товарами власного виробництва та інщих виробників
- інші види діяльності
Юридична адреса Товариства: вул. Островського, буд. 3 Б, с. Михайлючка, Шепетівський р-н, Хмельницька обл., 30416.
Функціональною валютою звітності є гривня. Звітність складена в тисячах гривень.
За всі звітні періоди, закінчуючи роком, що завершився 31 грудня 2011 року, Товариство готувало фінансову звітність відповідно до національних стандартів бухгалтерського обліку України. Ця фінансова звітність є консолідованою фінансовою звітністю, складеною відповідно до МСФЗ.
ПАТ «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів володіє 100 % часткою у статутному капіталі ТОВ «Майдан-Віла» ідентифікаційний номер юридичної особи 33191306

2. ОСНОВИ ПРЕДСТАВЛЕННЯ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ
Заява про відповідність
Товариство перейшло на Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ) 1 січня 2012 року відповідно до положень МСФЗ (IFRS) 1 “Перше використання міжнародних стандартів фінансової звітності”.
Керуючись МСФЗ 1, Товариство обрало першим звітним періодом рік, що закінчується 31 грудня 2013 року. З цієї дати фінансова звітність Товариства складатиметься відповідно до вимог МСФЗ, що були розроблені Радою (Комітетом) з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, та роз’яснень Комітету з тлумачень міжнародної фінансової звітності, а також відповідно роз’яснень Постійного комітету з тлумачень, що були затверджені комітетом з міжнародного бухгалтерського обліку та діяли на дату складання фінансової звітності.
Дана консолідована фінансова звітність підготовлена ??відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), прийнятих Європейським Союзом.
Компанії, що входять до Групи, які зареєстровані в Україні, ведуть свій бухгалтерський облік відповідно до українських норм. На його основі була підготовлена ??фінансова інформація, і, по мірі вказівки керівництва, скоригована для дотримання відповідності МСФЗ.
При підготовці даної консолідованої фінансової звітності керівництво базувалося на своєму кращому знанні і розумінні Міжнародних стандартів фінансової звітності і інтерпретацій, фактів і обставин, які могли вплинути на дану консолідовану фінансову звітність.
Основа підготовки
Дана консолідована фінансова звітність підготовлена згідно з принципом оцінки за історичною вартістю, за винятком переоціненої вартості основних засобів.
Встановлені в Україні принципи бухгалтерського обліку та процедури відрізняються від загальноприйнятих відповідно до МСФЗ. Відповідно, консолідована фінансова звітність, яка була підготовлена ??на основі встановлених українських принципів бухгалтерського обліку для підприємств Групи, розташованих в Україні, відображає коригування, необхідні для подання її у відповідності з МСФЗ.
Положення облікової політики, викладені нижче, послідовно застосовувалися до всіх періодів, представлених у даній консолідованої фінансової звітності.
Використання оцінок
Підготовка цієї консолідованої фінансової звітності вимагає використання достовірних облікових оцінок. Також, від керівництва вимагається винесення своїх оціночних суджень у процесі застосування облікової політики Групи. Сфери, які передбачають більш високу ступінь судження або складності, або сфери, де оцінки і професійні судження є суттєвими для консолідованої фінансової звітності, викладені у Примітці 4.
Принцип безперервності діяльності
Дана консолідована фінансова звітність підготовлена ??виходячи з припущення безперервності діяльності, відповідно до якого реалізація активів і погашення зобов'язань відбувається в ході звичайної діяльності. Зворотність активів Групи, а також її майбутні операції, можуть піддаватися істотному впливу нинішніх і майбутніх економічних умов. Керівництво Групи вважає, що у неї є надійний доступ до ресурсів фінансування, сприяючим підтримці операційної діяльності компаній Групи. Дана консолідована фінансова звітність не містить будь-якого коригування, яке необхідно було б провести в тому випадку, якщо б Група не могла продовжити подальше здійснення фінансово-господарської діяльності згідно з принципом безперервності діяльності.
Принципи консолідації
Дочірні компанії
Дочірніми компаніями є всі компанії, в яких Групі прямо або побічно належить більш ніж половина акцій з правом голосу, або у Групи є інша можливість контролювати їх фінансову і операційну діяльність. Існування і використання потенційного права голосу, яке може бути отримано або реалізовано в даний момент, враховується при оцінці заходів контролю, який Група здійснює над компанією. Дочірні компанії консолідуються, починаючи від дати фактичної передачі Групі контролю над їх операціями, і виключаються з консолідації, починаючи від дати припинення контролю.
Придбання дочірніх компаній здійснюється за методом придбання. Вартість придбання дочірньої компанії визначається за справедливою вартістю переданих активів, випущених акцій або прийнятих зобов'язань на дату придбання з урахуванням витрат, безпосередньо пов'язаних з придбанням компанії. Ідентифіковані активи, придбані при об'єднанні бізнесу, а також прийняті при цьому зобов'язання і умовні зобов'язання оцінюються за справедливою вартістю на дату придбання. Перевищення вартості придбання над справедливою вартістю частки чистих ідентифікованих активів дочірньої компанії, що купується відображається як гудвіл.
У разі якщо вартість придбання менша, ніж справедлива вартість чистих активів придбаної дочірньої компанії, різниця відображається безпосередньо у звіті про сукупний дохід.
Внутрішньогрупові операції, залишки і нереалізований прибуток від операцій, що здійснювалися між компаніями Групи, виключаються. Облікові політики дочірніх компаній були змінені для цілей відповідності положенням облікової політики, прийнятої Групою. Фінансова звітність материнської компанії і її дочірніх компаній, яка використовується при підготовці консолідованої фінансової звітності, повинна готуватися станом на одну і ту ж дату на основі послідовного застосування облікової політики для всіх компаній Групи.

3. ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ
Основні засоби
Основні засоби, придбані після дати переходу на МСФЗ, враховуються у звіті про фінансове положення за первинною вартістю, що включає всі витрати, необхідні для доведення активу до стану, придатного до використання, за вирахуванням накопиченої амортизації і збитків від знецінення.
Капіталізовані витрати включають основні витрати на модернізацію і заміну частин активів, які збільшують термін їх корисної експлуатації або покращують їх здатність генерувати доходи. Витрати на ремонт і обслуговування основних засобів, які не відповідають приведеним вище критеріям капіталізації, відображаються в звіті про сукупні доходи і витрати того періоду, в якому вони були понесені.
Сума, що амортизується, – це первинна вартість об'єкту основних засобів або переоцінена вартість, за вирахуванням його ліквідаційної вартості. Ліквідаційна вартість активу – це передбачувана сума, яку підприємство отримало б на даний момент від реалізації об'єкту основних засобів після вирахування очікуваних витрат на вибуття, якби даний актив вже досяг того віку і стану, в якому, імовірно, він знаходитиметься в кінці свого терміну корисного використання.
Амортизація основних засобів призначена для списання суми, що амортизується, впродовж терміну корисного використання активу і розраховується з використанням прямолінійного методу.
Дохід або збиток, що виникають в результаті вибуття або ліквідації об'єкту основних засобів, визначається як різниця між сумами від продажу і балансовою вартістю активу і признається в прибутках і збитках.
Нематеріальні активи
Нематеріальні активи з кінцевими термінами використання, придбані в рамках окремих операцій, враховуються за вартістю придбання за вирахуванням накопиченої амортизації і накопиченого збитку від знецінення. Амортизація нараховується рівномірно протягом терміну корисного використання нематеріальних активів. Очікувані терміни корисного використання і метод нарахування амортизації аналізуються на кінець кожного звітного періоду, при цьому всі зміни в оцінках відбиваються в звітності без перерахування порівняльних показників.
Нематеріальний актив списується при продажі або коли від його майбутнього використання або вибуття не очікується економічних вигод. Дохід або збиток від списання нематеріального активу, що є різницею між чистими сумами від вибуття і балансовою вартістю активу, включається в звіт про сукупні доходи і витрати у момент списання.
Знецінення основних засобів і нематеріальних активів
Товариство проводить перевірку наявності індикаторів знецінення балансової вартості матеріальних і нематеріальних активів на кожну звітну дату. В разі виявлення будь-яких таких індикаторів розраховується відшкодована вартість відповідного активу для визначення розміру збитку від знецінення (якщо такий є). Якщо неможливо оцінити відшкодовану вартість окремого активу, Товариство оцінює відшкодовану вартість генеруючої одиниці, до якої відноситься такий актив.
Нематеріальні активи з невизначеним терміном корисного використання і нематеріальні активи, не готові до використання, оцінюються на предмет знецінення як мінімум щорік і при виявленні будь-яких ознак можливого знецінення.
Відшкодована вартість визначається як більша із справедливої вартості активу за вирахуванням витрат на реалізацію і експлуатаційної цінності. При оцінці експлуатаційної цінності, очікувані майбутні потоки грошових коштів дисконтуються до приведеної вартості з використанням ставки дисконтування до оподаткування, що відображає поточну ринкову оцінку вартості грошей в часі і ризиків, властивих даному активу, відносно яких оцінка майбутніх грошових потоків не коректувалася.
Якщо відшкодована вартість активу (або генеруючої одиниці) виявляється нижчою за його балансову вартість, балансова вартість цього активу (генеруючої одиниці) зменшується до відшкодованої вартості. Збитки від знецінення відразу відображаються в прибутках і збитках, за винятком випадків, коли актив враховується за оціненою вартістю. В цьому випадку збиток від знецінення враховується як зменшення резерву по переоцінці.
У випадках, коли збиток від знецінення згодом відновлюється, балансова вартість активу (генеруючої одиниці) збільшується до суми, отриманої в результаті нової оцінки його відшкодованої вартості, так, щоб нова балансова вартість не перевищувала балансову вартість, яка була б визначена, якби по цьому активу (генеруючій одиниці) не був відображений збиток від знецінення в попередні роки. Відновлення збитку від знецінення відразу ж відображається в прибутках і збитках, за винятком випадків, коли актив враховується за оціненою вартістю. В цьому випадку відновлення збитку від знецінення враховується як збільшення резерву по переоцінці.
Необоротні активи, які утримуються для продажу
Необоротні активи і групи вибуття, класифіковані як утримувані для продажу оцінюються по найменшій вартості — або балансовій вартості, або справедливій вартості за вирахуванням витрат на продаж. Необоротні активи, які утримуються для продажу не підлягають амортизації.
Грошові кошти
Грошові кошти включають кошти в касі та грошові кошти на рахунках у банках, а також банківські депозити з початковим строком менше трьох місяців.
Торгівельна та інша кредиторська заборгованість
Торгова та інша кредиторська заборгованість оцінюється при первинному визнанні за номінальною вартістю
Витрати на позики
Витрати на позики, які безпосередньо відносяться до придбання, будівництва або виробництва кваліфікованого активу, тобто активу, підготовка якого до передбачуваного використання або для продажу обов'язково вимагає значного часу, додаються до вартості даних активів до тих пір, поки ці активи не будуть, в основному, готові до передбаченого використання або для продажу. Всі інші витрати на позики визнаються у складі звіту про сукупні доходи та витрати того періоду, в якому вони понесені.
Резерви
Резерви визнаються, коли у Товариства є поточне зобов'язання (юридична або конструктивне), що виникло в результаті минулих подій, для погашення якого, ймовірно, потрібне вибуття ресурсів, що втілюють економічні вигоди, і при цьому можна здійснити достовірну оцінку даного зобов'язання.
Сума, визнана в якості резерву, є найкращою оцінкою компенсації, необхідної для врегулювання поточного зобов'язання на звітну дату, беручи до уваги всі ризики і невизначеності, супутні даним зобов'язанням. У тих випадках, коли резерв оцінюється з використанням потоків грошових коштів, за допомогою яких передбачається погасити поточний зобов’язання, його балансова вартість є поточною вартістю даних грошових потоків.
Запаси
Запаси складаються, головним чином, із сировини та матеріалів, які призначені для використання у виробництві готової продукції. Запаси відображаються за найменшою з двох величин: собівартості або чистої вартості реалізації. Собівартість розраховується з використанням методів ФІФО.
Передплати постачальникам
Передоплати постачальникам відображаються за собівартістю.
Податок на прибуток
Витрати з податку на прибуток або збиток за рік є сумою поточного та відстроченого податку.
Поточний податок
Сума поточного податку визначається, виходячи з величини оподатковуваного прибутку за рік. Оподатковуваний прибуток відрізняється від прибутку, відображеного у звіті про сукупні доходи або витрати, через статті доходів або витрат, що підлягають оподаткуванню або вирахуванню для цілей оподаткування в інші періоди, а також виключає статті, які взагалі не підлягають оподаткуванню або вирахуванню для цілей оподаткування. Зобов'язання щодо поточного податку на прибуток розраховується з використанням ставок оподаткування, встановлених законодавством, що набрали чинності на звітну дату.
Відстрочений податок
Відстрочений податок визнається у відношенні тимчасових різниць між балансовою вартістю активів та зобов'язань, відображених у фінансовій звітності, та відповідними даними податкового обліку, використовуваними при розрахунку оподатковуваного прибутку. Відкладені податкові зобов'язання, як правило, відображаються з урахуванням всіх оподатковуваних тимчасових різниць. Відстрочені податкові активи відображаються з урахуванням всіх тимчасових різниць за умови високої ймовірності отримання в майбутньому оподатковуваного прибутку, достатнього для використання цих тимчасових різниць. Податкові активи та зобов'язання не відображаються у фінансовій звітності, якщо тимчасові різниці пов'язані з гудвілом або виникають внаслідок первісного визнання інших активів і зобов'язань в рамках угод (крім угод по об'єднанню бізнесу), які не впливають ні на оподатковуваний, ні на бухгалтерський прибуток.
Балансова вартість відстрочених податкових активів переглядається на кінець кожного звітного періоду і зменшується, якщо ймовірність отримання в майбутньому оподатковуваного прибутку, достатньої для повного або часткового використання цих активів, більш не є високою.
Відстрочені податкові активи та зобов'язання з податку на прибуток розраховуються з використанням ставок оподаткування (а також положень податкового законодавства), встановлених законодавством, що набрали або практично набрали чинності на звітну дату, які імовірно діятимуть у період реалізації податкового активу або погашення зобов'язання. Оцінка відстрочених податкових зобов'язань і активів відображає податкові наслідки намірів Товариства (станом на звітну дату) у відношенні способів відшкодування або погашення балансової вартості активів та зобов'язань.
Відстрочені податкові активи та зобов'язання показуються у звітності згорнуто, якщо існує законне право провести взаємозалік поточних податкових активів і зобов'язань, що відносяться до податку на прибуток, що справляється одним і тим самим податковим органом, і Товариство має намір здійснити взаємозалік поточних податкових активів і зобов'язань.
Поточний та відстрочений податки за період
Поточні та відстрочені податки визнаються в прибутках і збитках, крім випадків, коли вони відносяться до статей, які безпосередньо відносяться до складу іншого сукупного доходу або власного капіталу. У цьому випадку відповідний податок також визнається в іншому сукупному прибутку або безпосередньо в капіталі відповідно.
Пенсійні зобов’язання
Державний пенсійний план з визначеними внесками - Товариство здійснює внески в Державний пенсійний фонд України виходячи з заробітної плати кожного працівника. Витрати Товариства за такими внесками включені до статті «Відрахування на соціальні заходи». Дана сума включається до витрат того періоду, коли вони фактично понесені.
Визнання доходів
Доходи від реалізації визнаються в розмірі справедливої вартості винагороди, отриманої або яка підлягає отриманню, і являють собою суми до отримання за продукцію та послуги, надані в ході звичайної господарської діяльності, за вирахуванням повернень продукції покупцями, знижок та за вирахуванням податку на додану вартість (ПДВ).
Реалізація продукції
Доходи від реалізації продукції визнаються за умови виконання всіх наведених нижче умов:
Товариство передало покупцеві всі істотні ризики і вигоди, пов'язані з володінням продукцією;
Товариство більше не бере участь в управлінні в тій мірі, яка зазвичай асоціюється з правом володіння, і не контролює продану продукцію;
Сума доходів може бути достовірно визначена;
Існує висока вірогідність отримання економічних вигод, пов'язаних з операцією;
Понесені або очікувані витрати, пов'язані з операцією, можуть бути достовірно визначені.
Надання послуг
Дохід від надання послуг в бухгалтерському обліку відображається в момент його виникнення незалежно від дати надходження або сплати грошових коштів і визначається, виходячи із ступеня завершеності операції з надання послуг на дату балансу.
Ступінь завершеності операцій з надання послуг визначається, виходячи з питомої ваги затрат, які понесло підприємство у зв’язку з наданням послуг, у загальній очікуваній сумі затрат.
Перерахунок іноземної валюти
Операції в іноземній валюті обліковуються Товариством в національній валюті України – гривні по курсу Національного банку України на дату операції. Монетарні активи і зобов’язання, виражені в іноземній валюті, перераховуються по курсу Національного банку України на звітну дату. Всі курсові різниці включаються у звіт про прибутки і збитки.
Немонетарні статті, які оцінюються на основі історичної собівартості в іноземній валюті, перераховуються по курсу Національного банку України на дату первісної операції.
Умовні зобов’язання та активи
Умовні зобов'язання не визнаються у фінансовій звітності. Такі зобов'язання розкриваються у примітках до фінансової звітності, за винятком тих випадків, коли ймовірність відтоку ресурсів, що втілюють економічні вигоди, є незначною.

4. ІСТОТНІ СУДЖЕННЯ І ДЖЕРЕЛА НЕВИЗНАЧЕНОСТІ У ОЦІНКАХ
Істотні судження в процесі застосування облікової політики.
У процесі застосування облікової політики Товариства керівництво зробило певні професійні судження, окрім тих, які вимагають використання оцінок, які мають найбільш істотний вплив на суми, визнані в фінансовій звітності. Ці судження, серед іншого, включають правомірність застосування припущення щодо здатності вести свою діяльність на безперервній основі.
Основні джерела невизначеності оцінок. Нижче наведені ключові припущення щодо майбутнього, а також основні джерела невизначеності оцінок на кінець звітного періоду, які мають істотний ризик стати причиною внесення суттєвих коригувань до балансової вартості активів та зобов'язань протягом наступного фінансового року.
(а) Строки корисного використання основних засобів
Оцінка строків корисного використання об’єктів основних засобів залежить від професійного судження керівництва з врахуванням вимог податкового законодавства. При визначенні строків корисного використання активів керівництво бере до уваги умови очікуваного використання активів, моральний знос, фізичний знос і умови праці, в яких будуть експлуатуватися дані активи. Зміна будь-якого з цих умов або оцінок може в результаті привести до коригування майбутніх норм амортизації.
(в) Відстрочені податкові активи
Податковий кодекс України, а саме розділ його III, який втупив в дію з 01.04.2011 року, суттєво змінив податкові закони і ставки оподаткування. Суми і терміни сторнування тимчасових різниць залежать від прийняття істотних суджень керівництва Товариства на підставі оцінки майбутньої облікової та податкової вартості основних засобів.
Відстрочені податкові активи визнаються для всіх невикористаних податкових збитків в тій мірі, в якій ймовірно отримання оподатковуваного прибутку, за рахунок якого можливо буде реалізувати дані збитки. Від керівництва вимагається прийняття істотного професійного судження при визначенні суми відстрочених податкових активів, які можна визнати, на основі очікуваного терміну і рівня оподатковуваних прибутків з урахуванням стратегії майбутнього податкового планування.
5. ПОВ’ЯЗАНІ СТОРОНИ. КІНЦЕВІ БЕНЕФІЦІАРНІ ВЛАСНИКИ
Товариство має довгострокові фінансові зобов’язання перед ПрАТ «Компанія Асоціація Україна» в сумі 6286 тис. грн., яка є пов’язаною стороною.
Кінцевими бенефіціарними власниками юридичної особи є громадяни України:
Шеветовський Валентин Валентинович, Україна, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, с. Бобриця, вул. Нова, буд. 15
Шеветовська Ганна Валентинівна, Україна, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, с. Бобриця, вул. Нова, буд. 15
6. ВИРУЧКА ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ
Виручка від реалізації була представлена наступним чином:

2015 рік
2014 рік
Виручка від реалізації продукції
15843
12345
Виручка під реалізації товарів
15821
3948
Виручка від реалізації робіт, послуг
5068
688
Всього
36732
16981
7. ІНШІ ОПЕРАЦІЙНІ ДОХОДИ
Інші операційні доходи представлені наступним чином:


2015 рік
2014 рік
Компенсація держави мобілізованим працівникам
136

Оприбуткування матеріалів від списання основних засобів
23

Інші доходи операційної діяльності

25
Всього
159
25
8. СОБІВАРТІСТЬ РЕАЛІЗАЦІЇ
Собівартість від реалізації була представлена наступним чином:


2015 рік
2014 рік
Собівартість реалізації продукції
(12890)
(10701)
Собівартість реалізації товарів
(17269)
(3609)
Собівартість реалізації робіт, послуг
(2571)
(220)
Всього
(32730)
(14530)

Собівартість реалізації за видами витрат була представлена наступним чином:


2015 рік
2014 рік
Сировина і матеріали
(21125)
(7896)
Електроенергія
(1274)
(577)
Заробітна плата і нарахування
(6764)
(1889)
Амортизація
(1789)
(398)
Загальновиробничі витрати
(1778)
(3770)
Всього
(32730)
(14530)

9. АДМІНІСТРАТИВНІ ВИТРАТИ

Адміністративні витрати були представлені наступним чином:


2015 рік
2014 рік
Електроенергія
(95)
(85)
Телекомунікаційні послуги
(8)
(8)
Консультаційні послуги

(27)
Відрядження
(19)
(16)
Послуги : інтернет, річний звіт
(66)
(36)
Канцтовари
(25)
(19)
Розрахунково-касове обслуговування
(50)
(30)
Амортизація
(265)
(61)
Заробітна плата
(1106)
(956)
Внески на ФОП
(395)
(344)
Матеріали
(88)
(81)
Всього
(2117)
(1663)

10. ВИТРАТИ НА ЗБУТ

Витрати на збут були представлені наступним чином:

2015 рік
2014 рік
Послуги залізниці –ж.д тариф
(154)
(137)
Оренда техніки
(12)
(13)
Амортизація
(80)
(70)
Заробітна плата
(214)
(184)
Внески на ФОП
(83)
(74)
Матеріальні витрати
(43)
(30)
Ремонт основних засобів
(7)

Всього
(593)
(508)



11. ІНШІ ОПЕРАЦІЙНІ ВИТРАТИ
Інші операційні витрати були представлені наступним чином:

2015 рік
2014 рік
Послуги
(2)

Судовий збір

(4)
Визнані штрафи, пені, неустойки
(84)
(421)
Лікарняні за рахунок підприємства
(91)
(59)
Списання матеріалів

(37)
Пільгові пенсії
(36)
(228)
Матеріальна допомога

(124)
Податки
(12)
(10)
Всього
(225)
(883)

12. ФІНАНСОВІ ВИТРАТИ

Інші операційні витрати були представлені наступним чином:

2015 рік
2014 рік
Фінансовий лізинг
(1359)
(158)
Всього
(1359)
(158)

13. НЕМАТЕРІАЛЬНІ АКТИВИ

Нематеріальні активи
2015 рік
2014 рік
Первісна вартість
1264
1161
Знос
264
30
Залишкова вартість
1000
1131

14. ОСНОВНІ ЗАСОБИ

Станом на 31 грудня 2015 р. основні засоби Товариства були представлені наступним чином:


Будинки, споруди та передавальні пристрої
Машини та обладнання
Транспортні засоби
Інструменти, прилади, інвентар
Всього
Первісна вартість станом на початок звітного року
18113
17275
11502
418
47308
Придбано основних засобів
6267
137
756

7160
Вибуло
-
63
-
-
63
Первісна вартість станом на кінець звітного періоду
24380
17349
12258
418
54405
Накопичена амортизація станом на початок звітного року
5352
9299
4034
200
18885
Амортизаційні нарахування за звітний період
443
477
641
16
1577
Вибуло
-
63
-
-
63
Амортизація станом на кінець звітного періоду
5795
9713
4675
216
20399

Балансова вартість станом на кінець звітного періоду
18585
7636
7583
202
34006

15. ЗАПАСИ

Запаси Товариства були представлені наступним чином:

Запаси
31 грудня 2015 року
31 грудня 2014 року
Сировина і матеріали
769
434
Паливо
48
12
Тата і тарні матеріали
77
36
Будівельні матеріали
29
14
Запасні частини
61
17
Незавершене виробництво
960
641
Готова продукція
601
313
Товари
867

Всього
3412
1467

16. ТОРГІВЕЛЬНА ТА ІНША ДЕБІТОРСЬКА ЗАБОРГОВАНІСТЬ, НЕТТО

Станом на 31 грудня 2015 року торговельна і інша дебіторська заборгованість були представлені таким чином:

Дебіторська заборгованість
31 грудня 2015 року
31 грудня 2014 року
Дебіторська заборгованість за продукцію
422
572
Інша дебіторська заборгованість
150
6
Всього
572
578

17. ПЕРЕДПЛАТИ ТА ІНШІ ОБОРОТНІ АКТИВИ, НЕТТО
Станом на 31 грудня 2015 року передплати та інші оборотні активи були представлені таким чином:

Дебіторська заборгованість
31 грудня 2015 року
31 грудня 2014 року
Аванси постачальникам
3051
1948
Всього
3051
1948
Передплати, зроблені третім сторонам, переважно являють собою передплати, зроблені за матеріали та енергоносії.
18. ГРОШОВІ КОШТИ ТА КОРОТКОСТРОКОВІ ДЕПОЗИТИ
Станом на 31 грудня 2015 року грошові кошти були представлені наступним чином:
Грошові кошти
31 грудня 2015 року
31 грудня 2014 року
Грошові кошти в національній валюті на поточних рахунках
239
5
Грошові кошти в національній валюті на депозитних рахунках
0

Грошові кошти в іноземній валюті на поточних рахунках
0

Всього
239
5
19. КАПІТАЛ, ЯКИЙ БУЛО ВИПУЩЕНО
Станом на 31 грудня 2015 року статутний капітал Товариства становить 1500000,00 грн. і поділений на 6000000 простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн.

20. ІНШІ ДОВГОСТРОКОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ
Станом на 31 грудня 2015 року Товариство має довгострокові зобов’язання:
Контрагент
Заборгованість
31 грудня 2015 року
31 грудня 2014 року
ПрАТ “Компанія Асоціація Україна”
позика
6286
6286
ТОВ «Голден тайл»
позика
3049
2949
ТОВ «Райффазен лізинг Аваль»
фінансовий лізинг
2199
3552
Всього

11534
12787

21. ТОРГІВЕЛЬНА ТА ІНША КРЕДИТОРСЬКА ЗАБОРГОВАНІСТЬ
Станом на 31 грудня 2015 року торгівельна та інша кредиторська заборгованість були представлені наступним чином:
Кредиторська заборгованість
31 грудня 2015 року
31 грудня 2014 року
Заборгованість постачальникам за товари, роботи, послуги
7969
6611
Інша кредиторська заборгованість
292
311
Всього
8261
6922
22. ПЕРЕДПЛАТИ ОТРИМАНІ ТА ІНШІ КОРОТКОСТРОКОВІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ
Станом на 31 грудня 2015 року передплати отримані та інші короткострокові зобов’язання були представлені наступним чином:
Кредиторська заборгованість
31 грудня 2015 року
31 грудня 2014 року
Передплати отримані
21438
13157
Кредиторська заборгованість перед бюджетом
283
90
Кредиторська заборгованість зі страхування
209
184
Кредиторська заборгованість з оплати праці
451
376
Всього
22381
13807

23. ДОХОДИ МАЙБУТНІХ ПЕРІОДІВ

Станом на 31 грудня 2015 року доходи майбутніх періодів представлені у вигляді безоплатно отриманої селищної електромережі вартістю 76 тис. грн.

24. УМОВНІ ТА КОНТРАКТНІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Операційне середовище
Незважаючи на те, що економіка України визнана ринковою, вона продовжує демонструвати деякі особливості, притаманні перехідній економіці. Такі особливості характеризуються, але не обмежуються, низьким рівнем ліквідності на ринках капіталу, відносно високим рівнем інфляції та наявністю валютного контролю, що не дозволяє національній валюті бути ліквідним засобом платежу за межами України. Стабільність економіки України в значній мірі залежатиме від політики та дій уряду, спрямованих на реформування адміністративної та правової систем, а також економіки в цілому. Внаслідок цього діяльності в Україні властиві ризики, яких не існує в умовах більш розвинених ринків.
Українська економіка схильна до впливу ринкового спаду і зниження темпів розвитку світової економіки. Світова фінансова криза призвела до зниження валового внутрішнього продукту, нестабільності на ринках капіталу, істотного погіршення ліквідності в банківському секторі та посилення умов кредитування всередині України. Незважаючи на стабілізаційні заходи, що вживаються Урядом України з метою підтримки банківського сектора і забезпечення ліквідності українських банків і компаній, існує невизначеність щодо можливості доступу до джерел капіталу, а також вартості капіталу для Товариства та її контрагентів, що може вплинути на фінансовий стан, результати діяльності та економічні перспективи Товариства.
Керівництво вважає, що воно вживає всі необхідні заходи для забезпечення стійкості бізнесу Товариства в нинішніх умовах. Однак, несподівані погіршення в економіці можуть негативно впливати на результати діяльності Товариства і фінансове становище. Ефект такого потенційно негативного впливу не може бути достовірно оцінений.

Оподаткування
У результаті загальної нестабільної економічної ситуації в Україні податкові органи приділяють все більше уваги діловим колам. У зв’язку з цим регіональне і загальнодержавне податкове законодавство України постійно змінюються. Крім того, трапляються випадки їх непослідовного застосування, тлумачення і виконання. Недотримання законів та нормативних актів України може призвести до накладення серйозних штрафів і пені. В результаті майбутніх податкових перевірок можуть бути виявлені додаткові зобов’язання, які не будуть відповідати податкової звітності Товариства. Такими зобов'язаннями можуть бути власне податки, а також штрафи і пеня; та їх розміри можуть бути істотними. У той час як Товариство вважає, що воно відобразило всі операції у відповідності з чинним податковим законодавством, існує велика кількість податкових норм і норм валютного законодавства, в яких присутня достатня кількість спірних моментів, які не завжди чітко і однозначно сформульовані.
Alpha
Юридичні питання
В процесі звичайної діяльності Товариство не залучене в судові розгляди і до нього не висуваються інші претензіїAlpha
25. УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ
Товариство управляє своїм капіталом для забезпечення безперервної діяльності підприємства в майбутньому і одночасної максимізації прибутку акціонерів за рахунок оптимізації співвідношення позикових і власних коштів. Керівництво Товариства регулярно переглядає структуру свого капіталу.
26. ПОДІЇ ПІСЛЯ ЗВІТНОЇ ДАТИ
Після 31 грудня 2015 року до дати затвердження керівництвом фінансової звітності не відбувалося подій, які могли би вплинути на фінансовий стан Товариства.

27. ЗАТВЕРДЖЕННЯ КОНСОЛІДОВАНОЇ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ
Ця консолідована фінансова звітність за 2015 рік, була затверджена Зборами Акціонерів Товариства від 20 квітня 2016 року протокол № 7.

д/н

д/н

д/н